2018. április 2., hétfő

Virágtartó kis kaspóhoz

Időnként mutatok egy-egy virágtartót. Most az új fonal miatt készítettem egyet. A Cotton Jersey fonalat próbáltam ki makraméhoz, itt szinte csak csomózáshoz, mert a makramé erre a virágtartóra túlzó kijelentés.

Néhány csomó itt-ott, és kész is a virágtartó.

Csomózott virágtartó Cotton Jersey fonalból
Tervezd meg, kb. milyen hosszú virágtartót akarsz. A fonalat félbehajtod, ezét eleve duplázd meg a méretet, és hagyj az 5 csomónak is helyet. Vagyis számolj hozzá még néhány centimétert.

Keress erős karikát, én kulcskarikát használtam, mindjárt kettőt, mert a múltkor kiderült, van eset, hogy könnyen kiegyenesedik a kulcskarika, ne kérdezd hogyan, nem én követtem el, de láttam a végeredményt. Használhatsz fa karikát is, itt is gondold végig, milyen nehéz lesz a virágcserép, ami belekerül. Négy szálat vágj le.

Félbehajtod a fonalköteget, ráfűzöd a karikát, eligazgatod, majd kötsz rá egy csomót. Olyan rendes, normál csomót, ahogy a művelt angol mondja, overhand knot.

A szálakat elosztod négyfelé, 2-2 szál van együtt. A tervezett magasság nagyjából felénél készítesz erre a 4 dupla szálra 1-1 csomót. A szálakat átrendezed, ahogy a képen látod, a szomszédos páros egyik tagjával kerül minden szál párba. néhány centiméterrel lejjebb minden párosra 1-1 csomót kötsz. Ezután ismét átrendezed a párokat, és kicsivel lejjebb ismét csomózol. 3 csomósorod van most.
Az utolsó csomó az, amit lent látsz a kaspó alatt. Itt ismét az összes szálat használod. Ezek után az alján levő szálakat egyenesre vágod, vagy ha neked az jobban tetszik, akkor különböző hosszúságúra.

A kaspót úgy tedd bele, hogy a nagy csomó középen legyen, és a négy oldalt egyenletesen helyezd a kaspó köré.

Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése