2019. május 6., hétfő

Makramé karkötő minimalista stílusban

Divatosak az olyan karkötők, amik szinte nincsenek is. Nekem legalábbis ez jut eszembe a minimalista karkötőkről.
Makramé karkötő, az igaz, mert a záródása makramé, de ezen kívül már nem sokat kell foglalkozni vele.
Minimalista makramé karkötő

Végy egy fémgyöngyöt, két oldalán lyukkal rendelkező köztest, vagy egy olyan köztest, aminek mindkét oldalához hozzá tudod csomózni a szálat, valamint annyi viaszolt szálat, ami a csuklóbőséged 5-6 szorosa, plusz kb 30 cm-t a záródáshoz, és máris nekiláthatsz a megvalósításnak.

Az 5-6-szor csuklóbőség hosszúságú szálat felezd meg, hajts félbe és a köztes két oldalára csomózz fel 1-1 szálat.
A karkötő két végét egymáson átlapolod, igyekszel kézben tartani a szálakat, de csipesszel meg is tűzheted. A külön álló szálból az egymásra lapolt szálak felett tetszés szerinti hosszúságú záródást csomózol.

Próbáld fel a karkötőt, ha túl hosszú a két vége, akkor rövidítsd meg, de csak annyira, hogy kényelmesen fel tudd venni. A szálak végére tegyél egyszerű csomót. Arra vigyázz, hogy amikor felpróbálod a karkötőt, ne húzd ki a záródásból a szálakat.

Itt jobban látni a záródást

Ha fémgyöngyöt használsz, a félbevágott szálakra fűzd fel a gyöngyöt, a szálak közepére elhelyezve, mindkét oldalra köss egyszerű csomót, és folytathatod a záródás csomózásával.

Én itt egyszerű csomókat alkalmaztam, de csinálhatod úgy is, hogy a félbehajtott szálat ráhurkolod a köztesre, majd ez után készítesz egy csomót. A második csomó azért kell, mert a hurok kilazul.

A karkötő kilógó szálaira fűzhetsz gyöngyöt, előtte-utána csomózva a szálat.

Ha szeretnél ilyen karkötőket készíteni, többféle csomag közül választhatsz itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése