2012. július 24., kedd

Makramé művészek - 3

Egy igazi, szép, ékszerekkel teli honlap!

Nem győzöm ismételni, hihetetlenül sokféle és színes a makramé világa.

Sandy Swirnoff honlapja tele van csodás ékszerekkel.

Sandy Swirnoff ékszere

Honlapját olvasva megerősítést kapok abban, hogy a makramé ma egészen más, mint amilyen az 1970-es években volt, illetve amikor hozzánk a 80-as évek elejére elérkezett.

Akkoriban hosszú falvédőket készítettek, néhány lámpaernyő, öv, térelválasztó függöny került ki a makramézók kezei közül. Esetleg szatyor, talizmántartó vagy hasonló dolog.
A használható anyagok kenderszál, sisal, rafia, vastga makraméfonal, esetleg sújtászsinór volt.

Ma csodálatos fonalak közül lehet válogatni, és minden egyéb szálat, amit csak akarunk belecsomózhatunk az alkotásunkba. A makramé egyik ága művészetté vált, különleges alkotások készülnek, amiket kiállításokon nézhetnek meg a látogatók.
Egy másik ága viszont az ékszerekkel foglalkozik, ásványok, egyéb gyöngyök felhasználásával készülnek egyedi, feltűnő, sokszor extravagáns ékszerek.

Sandy Swirnoff számára a természet jelent inspirációt, szívesen használ üveget, gyöngyöket munkáihoz. Vonzódik a régi tárgyakhoz, illetve ezek részeinek felhasználása lehetővé teszi, hogy a régi tárgyak tovább éljenek.

Sokféle gyöngyöt használ munkája során, kásagyöngyöket, vintage cseh, német és olasz gyöngyöket. A felhasznált gyöngyök anyaga lehet üveg, kő, drágakövek és féldrágakövek, elefántcsont, csont, fa, bármi, amit érdekesnek talál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése